Call us: 013-5424734

Schoolstraat 5 a , Helmond

Zoek direct in ons aanbod:

€250.000k.k.
Perceeloppervlakte: 158 m2 Woonoppervlakte: 138 m2 Aantal kamers: 8 Slaapkamers: 4 Badkamers: 1 Garage: N Bouwjaar: 1933 Energie label: niet aanwezig Inhoud: 530 m3 Dak: zadeldak Postcodegebied: 5701 JR Verwarming: geen verwarming Warm water: geen water

Omschrijving
Aangeboden wordt een vrijstaand woonhuis uit 1933. Destijds onder architectuur gebouwd voor familie Witteveen, beter bekend als stadsvoetvrout Jet Witteween. Gelegen in de binnenstad van Helmond, ligt deze statige, thans nog af te werken ruime eengezinswoning. De huidige eigenaren hebben de woning in een verwaarloosde staat overgenomen. Zij hebben de basiseigenschappen kwalitatief gemoderniseerd naar huidige maatstaven. Omringd door jonge woningen, profiteert deze authentieke herenhuis mede van de hedendaags planologische opzet en infrastructuur.

Onderstaande werkzaamheden zijn (grotendeels) uitgevoerd:
– Hoofdaansluitingen tbv gas, water en elektra vernieuwd vanaf straatzijde tot gecentraliseerde meterkast. KPN en Ziggo aansluitmogelijkheden.
– Voorgevel voorzien van keimwerk. (Soldalan). Keim muurverf is een minerale gevelverf die zich door een versteningsproces sterk met bakstenen verbindt, maar toch damp-open blijft. Daarnaast is het een milieuvriendelijk en duurzaam alternatief voor gewone gevelverf.
– Kruipruimte/balkenvloer BG opgeheven. BG vloer is opgebouwd met EPS platen (grafiet, 10cm, rd: 2,75) , bewapening en constructiebeton.
– Houten vloerdelen op verdiepingen zijn vervangen door OBS platen met daarop Fermacell vloerelementen bestaande uit twee gipsvezelplaten die verspringend op elkaar zijn verlijmd met een vilten onderlaag (Fermacell 2e26). Deze biedt een hoge geluidreductie en puntdrukbelasting. Onder de vloer, tussen de balken zijn glaswolplaten (Knauf Acoustifit, 100mm, rd: 2,70) aangebracht.
– Raam- en deurkozijnen voorgevel uitgevoerd in grenenhout, verkeerd in goede conditie. Laklagen tot op het hout verwijderd, geëgaliseerd, 2x gegrond met Sikken Rubbol primer en afgelakt met Sikkens Rubbol XD. Kozijnen zijn voorzien van HR beglazing.
– Raam- en deurkozijnen achtergevel zijn allen vervangen door kunststofkozijnen en voorzien van HR++ beglazing.
– Oorspronkelijke gresbuizen rioolafwatering vervangen door PVC afvoerbuizen.
– Oorspronkelijke aluminium bedrading geheel verwijderd. Nieuwe basis gelegd met installatiebuizen en VD-draad.
– Loden en koperen leidingen geheel verwijderd. Nieuwe basis gelegd met geisoleerde Uponor unipipe rmeerlagenbuizen.
– Platdak keuken vervangen, vanaf kale houten dakbeschot opgebouwd met PIR platen, EPDM bedekking en voorzien van nieuw daktrim. Regenpijp dient nog nog aangesloten te worden.

Direct noodzakelijk:
– Dakpannen, dakkapel en hemelwaterafvoer.
– Plat dak bijgebouw/kantoor/berging

Hieronder de indeling en nadere toelichting:

LIGGING
Aangeboden vrijstaande woonhuis is gelegen in de buurt ‘Vossenberg’, aan de rand van het centrum van Helmond. Op korte loopafstand van allerlei stedelijke voorzieningen, waaronder het stadscentrum, diverse scholen met leisure- en sportfaciliteiten, diverse lokale en nationale supermarkten. Ook is er een uitstekende bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Het Centraal Station van Helmond bevindt zich slechts op 9 loopminuten afstand. De belangrijkste uitvalswegen c.q. verkeersaders van Helmond, de N270 en N279 zijn respectievelijk binnen 3 tot 5 autominuten te bereiken.

BEGANE GROND
Je komt de woning binnen in een ruime lichte hal. Het geheel geeft een volumineuze indruk dankzij hoge plafonds. In de hal vind je de nieuwe meterkast conform geldende bouwbesluit, karakteristieke trapopgang naar de eerste verdieping en biedt het toegang tot de kelder, ruim opgezette toiletruimte, doorzon woonkamer en keuken.
De woonkamer geniet volop van daglichttoetreding dankzij grote, karakteristieke raampartij aan voorzijde en over volle hoogte en breedte uitgevoerde kunststof schuifpui.

De keuken staat in verbinding met de woonkamer middels een doorgang, edoch enigszins beschut gelegen. De architect heeft de keukenoppervlakte ruim aangemeten en middels een uitbouw ca. 10 m² hieraan toebedeeld. Plat dak boven keuken is volledig vernieuwd. Een draaikiepraam geeft de mogelijkheid om op een natuurlijke wijze de keuken als woonkamer te ventileren zonder dat men in de tocht staat tijdens het dineren danwel tijdens uitvoering van andere belangrijke ”bankzaken”. Middels een loopdeur betreed je de tuin. Er dient nog wel een sluitende gevel te worden opgemetseld omdat de eigenaren een kastenwand met inbouwapparatuur voor ogen hadden als afgebeeld in Artist Impression. Huidige keuken betreft dan ook een tijdelijke voorziening.

EERSTE VERDIEPING
De potentieel sfeervolle overloop biedt toegang tot 3 slaapkamers en een badkamer. De masterbedroom aan de achterzijde meet 4,20 bij 3,60 en is derhalve ruim van opzet. Dankzij grote raamoppervlakte geniet het van veel daglicht. Indien gewenst kan het volledig worden verduisterd middels een rolluik (Somfy). De slaapkamer aan de voorzijde is eveneens ruim van opzet met een afmeting van 3,80 bij 3,60. De derde slaapkamer heeft een kleiner oppervlakte en zal compacter uitvallen omdat installatie- en leidingwerken nog weggewerkt dienen te worden. Vanaf hoofdaansluitingen tot diens eindbestemmingen zijn voornoemde werken geïnstalleerd weerstand van bochten tot minimum te beperken.

ZOLDER VERDIEPING
De zolder was in het verleden opgedeeld in 3 zones: 2 slaapkamers en een open ruimte. Thans bestaat de zolder uit één oppervlakte. Houten kapconstructie verkeerd in zoverre bekend in goede staat. Dakopbouw verdiend enige aandacht. De eigenaren hadden zich voorgenomen om bestaande dakkapel aan voorzijde te vervangen en aan de achterzijde een nieuwe, over de volle breedte, vergunningsvrij te plaatsen. Het te renoveren dakoppervlakte wordt hierdoor sterk gereduceerd terwijl er t.z.t. nieuwe vierkante meters wordt geschept.

BUITEN
De tuin is te bereiken middels een gangpad direct naast het woonhuis. Een vrijstaand stenen berging voorzien van isolatie en stroom met een oppervlakte van ca. 7 m² wordt gescheiden middels looppad tussen berging en keuken. Looppad begeleidt je naar de achtertuin welke geniet van veel privacy daar belendende woonbebouwing geen inkijk hebben op de zuidelijk georiënteerde, zonovergoten achtertuin. Je treft hier een terras direct aan de schuifpui, een geïnitieerde gazon en een betegelde oppervlakte met overkapping met een nader in te vullen bestemming.

De gelukstreffers die deze woning verder mogen afwerken, kunnen met een goed gevoel voortborduren op tot heden gerealiseerde kwalitatieve basisvoorzieningen.
Tijdens de bezichtiging zal de makelaar gedane werkzaamheden nader toelichten, meedenken in kostenplaatje en potentiële waardevermeerdering.

Ter info
Betreft een te renoveren kluswoning. Derhalve is er geen informatielijst, lijst van zaken en energielabel opgenomen in de brochure. Wij hebben ons best gedaan om alles zo zorgvuldig mogelijk samen te stellen. Iedere vorm van aansprakelijkheid is ten aanzien van vermelde informatie uitgesloten. Bijvoorbeeld: de bijgesloten plattegrond-tekeningen zijn uitbesteed aan pro’s en betrouwbaar, maar ten alle tijde bedoeld ter indicatie en kunnen afwijken van de werkelijkheid. Je koopt wat je ziet.

Aankoopmakelaar / bouwkundige
Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Wij behartigen de belangen van de verkopende partij. Neem uw eigen aankoopmakelaar en/of een bouwkundige mee. Een (goede) aankoopmakelaar begeleidt jou bij het proces en zorgt ervoor dat je je woning met een gerust gevoel aankoopt.

Tags:
Centrum, binnenstad, Helmond Vossenberg Dierenbuurt Heistraat Schoolstraat, Ruimtelijke ontwikkeling, projectontwikkeling gebiedsontwikkeling projectontwikkelaar
In het kader van ruimtelijke gebiedsontwikkeling, kan aangeboden perceel als warme grond in Helmond worden beschouwd. Demografische kenmerken, fysieke waarnemingen biedt ruimte om voor te sorteren. Planologie bestemming stedenbouw herontwikkeling

Kenmerken
Overdracht
Vraagprijs
€ 250.000 kosten koper

Vraagprijs per m²
€ 1.812

Aanvaarding In overleg

Bouw Soort woonhuis Eengezinswoning, vrijstaande woning

Soort bouw Bestaande bouw

Bouwjaar 1933

Specifiek

Kluswoning

Soort dak Zadeldak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten

Wonen
138 m²

Overige inpandige ruimte
10 m²

Gebouwgebonden buitenruimte
18 m²

Externe bergruimte
7 m²

Perceel
158 m²

Inhoud
530 m³

Indeling

Aantal kamers
8 kamers (4 slaapkamers)

Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet

Aantal woonlagen
2 woonlagen, een zolder en een kelder

Energie
Energielabel Niet beschikbaar

Verwarming Geen verwarming

Kadastrale gegevens
HELMOND C 6778

 

[contact-form-7 id="699" title="Property Contact Form"]
Terug naar overzicht